InterCult u funkciji razvoja turizma regiona

Udruženje Szo-ter iz Segedina i Digitalna regija iz Subotice, uz finansijsku podršku Evropske unije preko IPA INTERREG programa prekogranične saradnje, kroz proizvodnju kratkih filmova, želi prikazati turističke vrednosti južnog regiona Mađarske i severa Srbije.

Dve organizacije u ponedeljak u Segedinu predstavile su projekat preduzetnicima kao potencijalnim investitorima.

Svojim prekograničnim projektom, Udruženja nastoje podstaći razvoj turizma dva regiona.

  • Aplicirali smo sa srpskim kolegama. Projekat se sastoji od tri elementa. S jedne strane, morali smo da istražimo objekte i područja u Južnoj regiji, Čongradskoj županiji i Subotici koji imaju potencijal za turizam. Ideje su pretočene u studiju“, objasnio je Mikloš Pavlovič (Miklos Pavlovits), predsednik Udruženja Szo-Ter.

„Drugi stub od skoro dve godine rada fokusiran je na uključivanje mlade generacije, koja je uključivala obuku mladih zainteresovanih za filmsko stvaralaštvo. Treninzi su se odvijali u Subotici i Segedinu. Krajnji cilj projekta bio je produkcija pedesetak srpskih i isto toliko mađarskih filmskih radova ranije otkrivenih turističkih atrakcija. Pokušali smo da predstavimo malo poznate vrednosti, ali snimljeni filmovi pokazuju dobro razvijene i neistražene turističke atrakcije. Na primer, u Segedinu, Gergo-park je zanimljiva, ali manje poznata priča, ali, naravno, nije moguće zaobići kupolu ili igre na otvorenom. Mnoga sela su se odazvala našem pozivu i predstavila svoje vrednosti. Na primer, rezervat za bivole u ​​Morahalomu nije previše poznat, napravili smo filmsku priču o tome“, objasnio je Pavlovič.

Organizacija je htela predstaviti turističke vrednosti istraženih područja poslovnoj zajednici regiona, pa je organizovala turističku radionicu u Privrednoj komori županije Čongrad. Tokom predavanja pozvani preduzetnici mogli su se upoznati s turističkom situacijom i razvojnim mogućnostima dva regiona. Nakon toga, mogli su da vide izbor završenih filmskih ostvarenja.

(Izvor: https://www.delmagyar.hu/ )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *